Italienske Mestre: Koncert med stort kor og solister

Italienske Mestre: Koncert med stort kor og solister

På grund af Corona-restriktioner blev koncerterne i foråret 2020 og 2021 desværre aflyst. Koncerterne gennemføres nu i april-maj 2022, med opførelse i Randers, Holstebro og på Vejle Musikteater.

Se nærmere under de enkelte begivenheder.

Koncert med Vejle Symfoniorkester, Vestjysk Koncertkor og Randers Bykor
Solister: (tenor) Anders Kampmann og Jakob Vad (baryton)

G.Verdi: Ouverturen til opraen ”Skæbnens magt”
G. Puccini: ”Messa di Gloria”

Koncerten med overskriften “Italienske mestre” har som hovedværk Puccini´s “Messa di Gloria” for stort kor og orkester og med tenoren Anders Kampmann og barytonen Jacob Vad som supergode sangsolister. NB billedet i kalvakaden foroven viser den tidligere solist, som ved opførelserne i år er erstattet af Anders Kampmann.

Koncerterne er resultat af et samarbejde med Vestjysk Koncertkor og Randers Bykor. Så der bliver et rigtig flot, fælles kor til at synge med orkestret og solisterne. Koncerterne har kun været mulige på grund af velvillig støtte fra fonde og fra Sct.Peders kirke i Randers og Holstebro kirke.

Puccini´s værk er skrevet i 1880. Puccini blev i sine unge år inspireret af den etablerede og berømte operakomponist Guiseppe Verdi. Vi indleder derfor koncerten med den storladne og dramatiske ouverture til Verdi´s opera “Skæbnens Magt”. Ved koncerten i Musikteatret i Vejle er der udvidet program (og pause).

Der spilles ekstra numre af Puccini og Verdi samt som tillæg et kort, smuk soloduet med Anders Kampmann og Jakob Vad. Det udvidede program kan ses under Vejle-koncerten.

Vejle Symfoniorkester
Vejle Symfoniorkester
Vejle Symfoniorkester
Vejle Symfoniorkester